مقالات پذیرفته شده(پوستری و شفاهی)
بررسی تاثیر برگزاری نمایشگاه های تقاضامحور در توسعه بازار شرکت های دانش بنیان
چارچوب اولویت بندی صنایع از دیدگاه واسطه های نوآوری
شتاب دهنده های علوم زیستی نهاد کلیدی اکوسیستم نوآوری در موفقیت
شناسایی چالش ها و ارائه راهکارهای ارتقای نوآوری فناورانه
طراحی نگاشت نهادی برای نظام ملی نوآوری بر اساس دسته بندی جدیدی از کارکردهای دانشی و بازیگران
عوامل فناورانه، سازمانی و محیطی مؤثر بر نوآوری مدل کسب و کار در
مرور نظام مند تأثیر قابلیت های فناورانه بر عملکرد داخلی و بین المللی شرکت ها
مطالعه تطبیقی الگوی مالکیت دارایی های فکری و نحوه تسهیم سود حاصل از تجاری سازی آن ها در دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی
موانع توسعه فناوری سیستم_های متمرکز کننده توان خورشیدی بر اساس چارچوب کارکردی نظام نوآوری فناورانه
ترسیم و تحلیل خط سیر انتشار فناوری کدهای دستوری تلفن همراه در ایران و تحلیل عوامل موثر بر آن
بررسی تاثیر برگزاری نمایشگاه های تقاضامحور در توسعه بازار شرکت های دانش بنیان
چکیده :
یکی از سازوکارهای اتصال عرضه و تقاضای فناوری ارایه شفاف و مستقیم نیازهای متقاضیان از طریق برگزاری رویدادهای تقاضامحور است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر برگزاری نمایشگاههای تقاضامحور بر توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان است. در ابتدا مرور ادبیات و مطالعات کتابخانهای با هدف تعیین شاخصها و عوامل موثر بر توسعه بازار صورت گرفت و از طریق مصاحبه با ۱۷ نفر از صاحبنظران این حوزه شاخصها و عوامل کامل شد. سپس بر مبنای آن، پرسشنامهای طراحی و بین ۶ نفر از مدیران برگزاری نمایشگاههای تقاضامحور منتخب توزیع و تحلیل شد. مطابق با نتایج به دستآمده برگزاری نمایشگاههای تقاضامحور تاثیر باالیی بر شفافیت نیازهای فناورانه متقاضیان، آشنایی طرف عرضه با نیازهای فناورانه متقاضیان، آشنایی طرف تقاضا با شرکتهای توانمند و دانشبنیان و ارتباط شرکتهای دانشبنیان کوچک با مجموعههای صنعتی و اقتصادی دارد. اما افزایش تعداد قراردادها، فروش و رشد مشتریان شرکتها نیازمند حضور عوامل دیگری از جمله برگزاری درست این قبیل رویدادها )ارایه نیازهای واقعی در رویداد و…(، پیگیری نمودن تفاهمات بعد از نمایشگاه و همچنین حمایت مستمر نهادهای تسهیلگر جهت پوشش ریسک و تامین مالی شرکتها است.
ارائه دهندگان:
سیدعلی عباس زاده ، حمیدرضا شکری، علیرضا بوشهری، سید اصغر جعفری
چارچوب اولویت بندی صنایع از دیدگاه واسطه های نوآوری
چکیده :
با توجه به اهمیت نهادهای واسطه در فرآیند نوآوری، حضور آنها در سیستم نوآوری ضروری است؛ لذا نیاز است که دولت با استفاده از ابزارهای مختلف شرایط را برای حضور و نقشآفرینی نهادهای واسطه در سیستم نوآوری فراهم کند. با این حال از آنجایی که بافت صنایع مختلف در زمینه فعالیت نهادهای واسطه و بههمرسانی عرضه و تقاضا با هم تفاوت دارد و همچنین با در نظر گفتن محدویتهای منابع دولتها، الزم است که حمایتهای دولت محدود به صنایعی باشد که حضور و نقشآفرینی نهادهای واسطه در آنها اولویت بیشتری دارد. از اینرو پژوهش حاضر به دنبال ارائه چارچوب مناسب برای اولویتبندی صنایع از منظر بههمرسانی و نقشآفرینی نهادهای واسطه در آنها است. در این راستا با استفاده از راهبردی کیفی و انجام 12 مصاحبه اکتشافی با فعاالن و ذینفعان حوزه بههمرسانی عرضه و تقاضا فناوری، سعی گردید که معیارهای مناسب برای اولویتبندی صنایع شناسایی شوند. در مجموع 20 معیار شناسایی شدند که در قالب 8 دسته کلی قرار گرفتند
ارائه دهندگان:
آرمان خالدی، رضا اسدی فرد، سید رضا میرزایی دورکی
شتاب دهنده های علوم زیستی نهاد کلیدی اکوسیستم نوآوری در موفقیت
چکیده :
این تحقیق به بررسی نقش چشمگیر شتابدهنده های علوم زیستی به عنوان جزئی کلیدی از اکوسیستم نوآوری در پیشبرد موفقیت آمیز فعالیت استارتآپهای بیوتکنولوژی در اقتصاد دانش بنیان میپردازد. پژوهش به روش کیفی انجام شده است و یافتههای حاصل از مصاحبهها، این مهم را تأیید مینماید. شتابدهندههای تخصصی زیستفنآوری به واسطه برخوردار بودن از زیرساختهای تخصصی، دسترسی شتابدهنده به شبکه بازارها، مشتریان و سرمایهگذاران در طول برنامه شتابدهی و درنهایت استفاده از مربیان باتجربه برای آموزش، حمایت و پشتیبانی از تیمها، مکان مناسب تری برای خاستگاه استارتآپهای بیوتک محسوب میشوند.
ارائه دهندگان:
فیروزهطبیبزاده، سیّدرضاحجازی
شناسایی چالش ها و ارائه راهکارهای ارتقای نوآوری فناورانه
چکیده :
در پژوهش حاضر سعی شده است تا با استفاده از روش تحقیق ترکیبی عوامل موثر بر نوآوری فناورانه در سازمان های پژوهش و فناوری شناسایی و پیشنهاداتی در جهت بهبود نوآوری فناورانه درپژوهشگاه صنعت نفت صورت گیرد. در این راستا ابتدا با استفاده از روش تحقیق کمی)پرسشنامه( عوامل موثر بر نوآوری فناورانه شناسایی شد. سپس از طریق مصاحبه با خبرگان چالشها و راهکارهای بهبود نوآوری فناورانه در پژوهشگاه صنعت نفت ارائه گردید. نوآوری این پژوهش ازآنجهت است، عوامل مؤثر بر نوآوری فناورانه را تبیین و با بررسی و شناخت چالشها و راهکارها، سیاستگذاری مناسبی در جهت بهبود نوآوری فناورانه در RTOها ارائه مینماید.
ارائه دهندگان:
رضاپورعباس ، مریم ایوبی، سارا سادات مرتضوی
طراحی نگاشت نهادی برای نظام ملی نوآوری بر اساس دسته بندی جدیدی از کارکردهای دانشی و بازیگران
چکیده :
با توجه به بررسی عمیق ادبیات موضوعی موجود و نبود مدل و چارچوب مشخص جهت اتصال مدیریت دانش و نهادینه سازی فرایندهای آن در فرایندهای نظام ملی نوآوری، هدف اصلی این پژوهش، شناسایی کارکردهای اصلی دانشی نظام ملی نوآوری، شناسایی بازیگران کلیدی این نظام و ارائه دسته بندی جدید از بازیگران بر مبنای کارکردهای دانشی در قالب نگاشت نهادی و مبتنی بر روش مرور نظام مند ادبیات موضوعی است. نتایج در قالب 6 کارکرد دانشی اصلی “خلق، بکارگیری، انتشار، جذب، تجاری سازی و توسعه ” و 4 کارکرد حمایتی ” حمایت و بستر سازی، تأمین مالی، واسطه گری و ارتباط دهی و مشاوره ” و 7 بازیگر اصلی ” دولت، سازمانهای تحقیقاتی، نهاد مالی-موسسات مالی، دانشگاه و مراکز آموزش عالی، صنعت، واسطهها، جامعه و حامیان و توانمندسازها ” تعریف گردید. بر اساس کارکردهای اصلی و حمایتی، نقشهای مرتبط استخراج و بازیگران بر اساس نقشها، دستهبندی شدند.
ارائه دهندگان:
پیام حقیقی بروجنی ، تورج کریمی، مصطفی صفدری رنجبر
عوامل فناورانه، سازمانی و محیطی مؤثر بر نوآوری مدل کسب و کار در
چکیده :
هدف این پژوهش شناسایی و بررسی عوامل فناورانه، سازمانی و محیطی مؤثر بر نوآوری مدل کسب و کار در سازمان های خدماتی می باشد. در این راستا عوامل موثر بر نوآوری مدل کسب و کار از دیدگاه صاحبنظران مختلف جمع بندی و بر مبنای مدل پذیرش نوآوری: فناوری-سازمان-محیط (TOE (دسته بندی گردید. نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد، عوامل فناورانه و محیطی بر نوآوری مدل کسب و کار تاثیر مثبت و معنادار دارند. اما عوامل سازمانی اثر معناداری بر نوآوری مدل کسب و کار نشان ندادند.
ارائه دهندگان:
سجاد شیخی، ناصر خانی، پیمان برومند،مژگان بهرامی
مرور نظام مند تأثیر قابلیت های فناورانه بر عملکرد داخلی و بین المللی شرکت ها
چکیده :
قابلیت فناورانه به عنوان یک ابزار رقابتی در صنایع مختلف، میتواند برای شرکتها مزیتهای رقابتی ایجاد کند و عملکرد آنها را نسبت به رقبای خود بهبود بخشد. این قابلیت، به شرکتها توانایی پذیرش نوآوریهای صنعتی را میدهد که موجب دستیابی به عملکرد بهتر در این اقتصادهای نوظهور میشود. مطالعات متعددی در این حوزه، ارتباط بین قابلیت فناورانه و عملکرد داخلی و بینالمللی شرکتها را مورد ارزیابی قرار داده و نشان دادهاند که این قابلیت تأثیر مثبت و بهسزایی بر عملکرد شرکتها دارد. این پژوهش با بررسی ادبیات موضوع به روش مرور نظام مند، عالوه بر نشان دادن این ارتباط، بر شاخصهای ارزیابی شدهی قابلیت فناورانه در عملکرد داخلی و بینالمللی تمرکز دارد و به دنبال ارتباط بین این شاخص ها در عملکرد داخلی و بینالمللی شرکتهاست. نتایج نشان میدهند که موفقیت در عملکرد داخلی شرکتها، مستلزم توسعهی فناوری در جهت بهبود و توسعهی فرایند تولید در محصول موجود و در ادامه، نوآوری فناورانه در جهت تولید محصول جدید است. در صورتیکه موفقیت بیشتر در عملکرد بینالمللی، مستلزم نوآوریهای فناورانه همراه با توسعه محصوالت جدید و فرایندهای تولید منحصربهفرد است.
ارائه دهندگان:
سمیرا نعمتی خانیکی، امیر ذاکری و جواد مشایخ
مطالعه تطبیقی الگوی مالکیت دارایی های فکری و نحوه تسهیم سود حاصل از تجاری سازی آن ها در دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی
چکیده:
بهره وری، در اقتصاد جهانی مبتنی بر دانش از طریق کاهش هزینه تولید یا ایجاد ارزش، افزایش یابد که این امر نیازمند نوآوری است. نتایج تحقیقوتوسعه دانشگاه یکی از منابع اصلی نوآوری است؛ تقویت آن مستلزم ترغیب دانشگاهیان بهوسیله سیاستگذاری و خط مشیهای مرتبط است. ازاینرو امروزه، دانشگاهها در بسیاری از کشورها، به تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی خود روی آوردهاند. سیاستگذاران دارائیهای فکری، بهمنظور تجاریسازی هرچه بیشتر اینگونه دارائیها بهویژه اختراعات و ایجاد انگیزه الزم در مخترعان، درصدد آمدند که مالکیت اختراعات حاصل از پژوهشهای دانشگاهی و مؤسسات تحقیقاتی و نحوه تسهیم سود حاصل از تجاریسازی آنها را در قالب سیاستهایی تعیین کنند. در این پژوهش با بررسی سیاست مالکیت فکری 69دانشگاه سعی شده بررسی تطبیقی بر روی نوع مالکیت داراییهای فکری و نحوه تسهیم سود حاصل از تجاریسازی در دانشگاهها انجام شود. در این بررسی سیاست مالکیت فکری دانشگاهها در قالب ۵منطق دستهبندی شده است؛ شامل دانشگاههای پزشکی، صنعتی، حوزه بریکس، آسیا و ایران. براساس مطالعات و دادههای موجود میتوان گفت که در اکثر دانشگاهها، مالکیت اختراعات حاصل از بودجه دولتی با دانشگاه و مالکیت اختراعات حاصل از بودجه بخش خصوصی براساس شرایط قرارداد مشخص میشود. در تسهیم سود نیز سهم قابل توجهی از درآمد حاصل تجاریسازی، میان پدیدآورنده و دانشگاه تقسیم میشود
ارائه دهندگان:
میترا امین لو، مرضیه یعقوبی، مریم فوالدی
موانع توسعه فناوری سیستم_های متمرکز کننده توان خورشیدی بر اساس چارچوب کارکردی نظام نوآوری فناورانه
چکیده :
لازمه اتخاذ سیاستهای مناسب برای توسعه انرژیهای انرژی تجدیدپذیر از جمله سیستمهای فناوری متمرکزکننده توان خورشیدی، شناخت و اشراف بر کاستیهای موجود در نظام نوآوری فناورانه آنها و سپس طراحی سیاستهای مناسب به منظور دستیابی اهداف مورد نظر است. در این راستا هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی موانع توسعه سیستمهای فناوری متمرکزکننده توان خورشیدی با رویکرد نظام نوآوری فناورانه در ایران میباشد؛ این مقاله از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کیفی است. جامعه آماری آن خبرگانی هستند که در زمینه انرژی خورشیدی تجربه و تخصص دارند. حجم نمونه شامل 16 نفر میباشد که با تکنیک گلوله برفی انتخاب شدهاند. ابزار گردآوری دادهها مصاحبه نیمهساختاریافته و دادههای ثانویه، و روش تحلیل دادهها از طریق تحلیل محتوای قیاسی و کدگذاری طبق چارچوب نظام نوآوری فناورانه میباشد. قلمرو زمانی تحقیق سالهای 1380 تا سال 1400 و قلمرو موضوعی و مکانی مورد بررسی به ترتیب سیستمهای متمرکزکننده توان خورشیدی و کشور ایران است. بر اساس یافتهها در مجموع 22 مانع متناظر با کارکردهای هفتگانه نظام نوآوری فناورانه در حوزه سیستمهای متمرکزکننده توان خورشیدی شناسایی شد که نیازمند توجه سیاستی است. این موانع طیف گستردهای از موضوعات از اختصاصی نبودن سیاستها گرفته تا ضعف در مشوقهای مالی، پژوهشی و توسعه، عدم اثربخشی و کارایی صندوقهای پژوهش و فناوری و نهایتاً زیرساختها و حمایت از کسب و کارها را در بر میگیرد.
ارائه دهندگان:
کیارش فرتاش، امیر قربانی، محمدصادق خیاطیان یزدی، مهدی الیاسی
ترسیم و تحلیل خط سیر انتشار فناوری کدهای دستوری تلفن همراه در ایران و تحلیل عوامل موثر بر آن
چکیده :
هدف این مقاله تحلیل منحنی انتشار فناوری کدهای دستوری تلفنهمراه در ایران از زمان ظهور آن در سال 1389 تاکنون است. قلمرو موضوعی و زمانی این تحقیق شامل مشترکین تلفنهمراه بر بستر فناوری USSD از سال 1389 تا سال 1398 میباشد. با استفاده از چارچوب انتشار فناوری راجرز و دادههای تاریخی مشترکین فناوری USSD در اپراتور همراه اول، منحنیهای انتشار کاربردهای مختلف این فناوری ترسیم و تحلیل میشوند. برای فهم و توضیح نمودارها و عوامل موثر بر انتشار بر اساس اقتضائات ایران با 12 خبره و مطلع این حوزه در نهادهای تنظیمگیر، سیاستگذار و اپراتور تلفن همراه مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت. براساس یافتههای مقاله، USSD در خدمات اپراتوری و خدمات بانکی بیشترین کاربرد را داشته و در سایر حوزهها کاربرد آن محدود بوده است. باتوجه به نتایج بهدست آمده از این تحقیق، میتوان دریافت که تحلیل و بررسی فناوری USSD دارای 3 بعد عوامل موثر بر فناوری، منظرهای قابل بررسی در این فناوری و کاربردهای مختلف این فناوری است. در مجموع غالب بودن خدمات اپراتوری و تاثیرگذاری عمده آن بر انتشار فناوری USSD است. علاوهبر حوزه خدمات اپراتوری، حوزه خدمات بانکی بهعنوان یک حوزه کاربردی دیگر، دارای پذیرش بالغ بر 65 درصد بوده که در این ارتباط میزان پذیرش آن توسط بانکها بهعنوان پذیرندگان سازمانی یا کسبوکاری مطرح شده است.
ارائه دهندگان:
کیارش فرتاش، محمدصادق خیاطیان، فاطمه باوفاصفت، نیما رحیمی
محور اختصاصی:
- نقش اکوسیستمهای نوآوری در تحقق اقتصاد دانشبنیان
- شبکههای ناهمگون و همکاری شرکتهای بزرگ و کوچک در همآفرینی ارزش و نوآوری
- تحول دیجیتال و نقش فناوریهای نوظهور در ارتقای بهرهوری
محورهای عمومی:
- ارزیابی فناوری
- دیپلماسی فناوری
- هوشمندی فناوری
- کارآفرینی فناورانه
- مدیریت مالکیت فکری
- مدیریت راهبردی فناوری
- آیندهپژوهی و آیندهنگاری
- تجاری سازی دانش و فناوری
- سیاستگذاری فناوری و نوآوری
- نوآوری باز و شبکههای نوآوری
- تامینمالی نوآوری و توسعه فناوری
- مدیریت دانش در خدمت توسعه فناوری
- مدیریت نوآوری و توسعه محصولات جدید
- پژوهش در حوزه آموزش مدیریت فناوری و نوآوری
مهلت ارسال مقالات: 30/08/1401
دانلود فرمت ورد